Festival Enescu #FestivalulMeu – Sabina, Magda, Kira (video)

Festivalul Internațional George Enescu 2019, ediția cu numărul 24, înseamnă peste 2500 artiști, 50 naționalități de muzicieni, 34 premiere, 84 concerte în București.
Plus 30 concerte în 10 orașe din România (Sibiu, Cluj, Târgoviște, Piatra Neamț, Bacău, Iași, Târgu Mureș, Bârlad, Timișoara, Satu Mare) și alte 6 orașe din lume (Florența, Berlin, Liège, Toronto, Montreal, Chișinău).
La acestea se adaugă peste 100 de evenimente în Piața Festivalului, 312 proiecte asociate… iar cifrele pot continua.

Festivalul Enescu înseamnă și publicul său special, cu melomani dedicați care așteaptă cu sufletul la gură luna septembrie (o dată la doi ani), ca să se bucure de concertele interpretate la cele mai înalte standarde. Dar și cu profesioniștii din București sau din țară pentru care Festivalul este precum o sărbătoare, un fel de Moș Crăciun plin de daruri muzicale. Publicul Enescu înseamnă și melomani ocazionali, amatori de muzică, curioși sau iubitori de frumos.

Dar cine face parte din publicul Festivalului Enescu? Și ce reprezintă Festivalul pentru ei?

Pentru unii sunt povești de viață, legate de Festival, cu mers zi de zi în sala de concerte, ca un drog (mă număr printre fericiți, categoria 18 ani), pentru alții, muzică la superlativ sau doar muzică.
Pentru mulți însă Festivalul înseamnă magie. Cine știe, poate spiritul lui Enescu poartă magia.

Vă invit să descoperim # Festivalul Meu, oamenii din sălile de spectacol.

————————

Am vorbit cu Sabina Ulubeanu, compozitoare (a cărei lucrare #justacomposer a avut premiera pe 1 septembrie 2019 la Sala Radio, în interpretarea Cameratei Regale, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore), pianista de 19 ani Kira Frolu (studentă la Royal Academy of Music din Londra) și Magda Nicoleta Bădău (profesoară de educație muzicală), în echipa de organizare a Festivalului Enescu de 16 ani.
Mulțumesc Sabina, Magda, Kira, mă înclin!

# Festivalul Meu