Restaurante <strong>Constanța</strong>

POPINA

Restaurantul are un meniu de sezon și se inspiră din bucătăriile etniilor ce locuiesc în spațiul dobrogean, cu turci, tătari, machidoni, lipoveni, armeni, greci etc. Nu este totul perfect dar direcția și intențiile sunt foarte bune. Bonus, găsiți și vinuri din zonă.
-Nu înțeleg de ce nu sunt mai multe astfel de inițiative HoReCa la mare, care să se inspire din gastronomia locală.
-Casă printre străduțe, design contemporan, curte cu terasă.
-Mihai Eminescu 29
-Ultima vizită: septembrie 2022

ROZMARINE

Sunt puține locuri în Constanța care se diferențiază – prin rețete locale, ingrediente din zonă, felul cum le prepară etc. Rozmarine este un astfel de loc. Bucătărie cu influențe mediteraneene dar și feluri de mâncare cu specific dobrogean. Meniu bogat în carne. De la ultima vizită, din meniu: 2 feluri de urechi de porc, măduvă gratinată, plăcintă cu carne berbecuț, kobete, şalău de Jurilovca, coaste, muşchiuleţ de berbecuț etc.
-Chef Octavian Băloi
-Terasă – câteva mese pe trotuar, la stradă
-Str. Vasile Canarache 4
-Ultima vizită: iulie 2022

KONAK Istanbul Restaurant – turcesc tradițional

Proprietarii locului sunt turci (din Turcia) și majoritatea ospătarilor provin tot de acolo. Meniu amplu, de la listă generoasă de aperitive, la specialități cu carne plus deserturi.
De câte ori am fost era aglomerat, trafic mare, rezultă mâncare proaspătă. Au și dishuri cu carne de oaie/ berbecuț slow-cooked în vase de ceramic (ex. Kuzu Tandir), dacă vă place genul, Adana kebab mediu-picant, este un musai aici.
Zona unde se află, plus intrarea restaurantului nu sunt din cele mai atrăgătoare, dar au și terasă interioară în spate (trecând prin restaurant).
-Str. Eliberarii 4
-Ultima vizită: septembrie 2022

CRAZY Constanța

Recomand mâncarea de aici, atunci când gătește Chef Alex Crăciun (lucrează în restaurante celebre din lume/ inclusiv cu stele Michelin, însă câteva sezoane a colaborat/ lucrat și în acest loc, de urmărit dacă revine pe viitor).
Bucătărie internațională. Poziționare în centru, design modern, terasă spre parc.
Str. Mircea cel Batran 97A (vara, de obicei, este închis aici, se mută în Mamaia).

Credit foto: Popina

// Locuri pe care le-am testat și le recomand. Informații în dinamică. Ca în viață, se mai schimbă ingredientele, bucătari, proprietari. //