Veranda, Casa frumoasă – răsfăţ burghez

Aproape de piaţa Victoriei, pe o străduţă ascunsă, pe Clopotarii Vechi, se află restaurantul Veranda, Casa frumoasă.
Casa frumoasă este o vilă cu aer aristocrat, scăldată de lumină, cu o mică terasă (aproximativ 10 locuri). Casa interbelică a fost aranjată de arhitectul italian Elena Busato (structură metalică şi sticlă) cu elemente de design interior sofisticate şi scumpe.
Construit pe principiul fine-dining, meniul este scurt, cu influenţe franțuzești şi mediteraneene, gătit sub îndrumarea unui Chef, Avi Steinitz, care s-a perindat pe la Ritz Carlton, Kempinski sau Plaza şi zice-se că a gătit chiar pentru George W. Bush si Hillary Clinton.
Dacă vreţi să mâncaţi ceva fin şi să udaţi cu şampanie din plin, aţi nimerit bine (vă aşteaptă o lungă listă de şampanii scumpe franţuzeşti).
Meniul o să vă lase gura apă, găsiţi şi peşte şi vită şi raţă dar şi bibilică şi miel. Ca să vă faceţi o idee: antreu (64 lei) – Tartar de somon norvegian, cu ou de prepeliță, avocado, icre de somon, cremă de brânză și melba toast sau fel principal (80 lei) Piept de bibilică acoperit cu bacon crocant umplut cu branză capră, seminţe pin, sos de ceapă. Tarta de mere este total surprinzătoare, foarte fină şi delicată, cu mere tăiate la 2 mm grosime, aldente, de vis.
Mâncarea la Veranda este foarte gustoasă, cu preparate sofisticate făcute cu mare grijă, nu sunt doar vorbe aruncate în vânt.
Dacă aveţi chef să vă simţiţi aristocraţi să vă răsfăţaţi cu bunătatăţi într-o mica casă burgheză, fără aglomeraţie, ascultând jazz în surdină, aici e locul!

Foto: Facebook Veranda Casa frumoasă