Caju, strop de Maroc

caju 0

Deschis în decembrie 2016 (iaca, a împlinit un anişor de curând), în spatele Ateneului, Caju şade vesel cu geamurile la stradă.
Braseria (eu i-aş zice mai degrabă restaurant) este păstorită de Chef Joseph Hadad (care deţine în Bucureşti de vreo 5 ani şi restaurantul fine dining Joseph), posibil să daţi nas în nas cu el pe acolo.

Cu toate că nu are un meniu foarte amplu, veţi găsi la Caju de toate pentru toţi, iar Chef-ul promite experinţe cu miresme de condimente nord-africane ce i-au parfumat copilăria.
Meniul mulţumeşte şi vegetarienii şi carnivorii: de la fish & chips (31 lei), hamburger de vită (38 lei) sau burger de raţă (46 lei), shaorma, falafel egiptean (22 lei), salată cu quinoa or papaya, la tartar de ton, paste făcute în casă, dorada, caracatiţă pe grătar sau vită de Argentina (102 lei) or cotlet de miel de Noua Zeelandă (67 lei).
Pâinea este specială, făcută acolo, de încercat neapărat (focaccia marocană, 9 lei).

Marţea găsiţi în meniu tajine de pui cu scorţiţoară şi hell iar vinerea este peşte haraimi, în stil marocan (cu rosii, harissa de ardei capia, usturoi şi lămâi confiate). Există permanent în meniu şi o supă a zilei şi peştele proaspăt al zilei.

De la deschiderea restaurantului (de aproximativ 1 an) meniul a fost schimbat o singură dată (mici ajustări la felurile de mâncare şi câteva rotunjiri de preţ).
Mâncarea este gustoasă (în special, dacă vă atrag condimente din Maroc/ Algeria/ Tunisia/ Egipt) iar porţiile sunt decente, medii. Ce nu m-a convins este gustul deserturilor (nici cheesecake-ul, nici tarta de ciocolată, chiar dacă arată spectaculos plating-ul cu flori comestibile etc.), o să mai încerc şi alte variante.
Ce lasă de dorit la această locaţie este personalul, din păcate, arogant şi lent (la vizite repetate în locaţie); iar la mese cu grupuri mai mari, am tot auzit de întârzieri în aducerea mâncării/ probleme. Sperăm să se ajusteze şi personalul.

Localul are capacitate de aproximativ 50 de locuri la masa (la care se adaugă şi locurile de pe terasă şi subsolul cu o „bibliotecă“ micuţă de vinuri stil cramă, cu o masă înaltă cu şase locuri) cu un design fresh şi prietenos semnat de arhitecții de la Grosu Art Studio (podeaua si tavanul din lemn culoare deschisă şi pereţii de cărămidă crează o atmosferă foarte caldă).
Aş mai lua o pâine caldă marocană pe pâine…

+ + + + + + + + +

Adresa: Strada Nicolae Golescu 16
Sfat: de făcut rezervare din timp
Imagini: Facebook Caju & De Corina
caju 1
IMG-20170813-WA0018
caju 2

caju desert