Ce mai găsim bun prin oraș? martie 2023 (8)

Odată cu luna martie, cu sosirea primăverii, am prins de veste despre multe locuri care s-au deschis în București sau care urmează să se lanseze. Primăvara numărăm cu și mai mult elan noutățile ce înfloresc.

Ba mai mult, pe Blogul De Corina aflați și informații în premieră: două dintre locațiile care se pregătesc de lansare mi-au acordat onoarea să le anunț cel dintâi (nu ați mai citit în altă parte despre acestea), mulțumesc, reverență! Haideți să vă povestesc!

Acest articol nu este sponsorizat de niciun brand, este o listă curatoriată #DeCorinaBlog


1️⃣ Cafenea: Serafim Coffee Bar

Cafea de specialitate și drinksPe 8 martie s-a deschis, pe Calea Victoriei 122, chiar lângă Centrale Pizza. Nu știu cum s-a întâmplat dar fix întâmplător eram fix prin zonă chiar în acea zi. Așa că am băut un spumant românesc cu premii internaționale, știți voi care, un Blanc de Blancs, chiar în prima zi de Serafim, noroc!


2️⃣ Restaurant nepalez: Casa Tănase 

Nume ce duce cu gândul la ceva neaoș românesc, dar ce să vezi, ba! Un nou restaurant nepalez la orizont (al treilea, după numărătoarea mea), îl găsiți pe Mircea Vulcănescu 11. Prima oară am auzit la Utopia Balcanică despre loc.

Citește despre un alt restaurant nepalez în București, am scris aici: Alertă de mâncare nepaleză. După Aditi’s, un nou restaurant: Machhapuchhre, pe Titulescu.


3️⃣ Tacos: Al Pastor by MAT 

Informație pe care o citiți în premieră pe acest blog: aceeași echipă de la MAT București deschide curând un nou loc de tacos, în zona Calea Griviței. În spatele proiectului sunt: Chef Alexandru Iacob și Chef Cristi Dăscăleanu.

Am fost norocoasă să trag cu ochiul la micul spațiu, aștept cu nerăbdare deschiderea.


4️⃣ Apollo111 Sala de Mese

Încă o informație în premieră, nu a mai apărut în scris nicăieri! După Apollo111 Teatrul, Barul și Terasa, iată că Apollo111 Sala de Mese se pregătește să iasă curând în lume, stați pe-aproape!


5️⃣ Cafenea: Kohi Panduri

Îmi place să descopăr în ultima vreme cafenele prin cartiere, cine știe, poate fac în curând o nouă rubrică de genul #CafenelePrinCartiere, i-am găsit și rimă. Pe 17 martie 2023 s-a deschis în cartierul 13 Septembrie – un nou loc cu cafea de specialitate Saint Roasterype șos. Panduri 31. Shhh au și un bonsai acolo.


6️⃣ Merdenele and more 

Se deschide pe 5 aprilie 2023 în zona Dorobanți – Perla. Este un loc semnat de Patiseria Andreea Fdar vor avea o gamă nouă de produse. Nu știu detalii deocamdată, dar vom afla.


7️⃣ Craft beer: NoRoom Taproom

Deschis prin decembrie, își spune ,,Craft Beer Taproom displayed by Maktoob & OneTwo.” Loc mic-mic, nu e rost de stat jos, dar în picioare, cu plăcere. Sau poate sunteți cu bicicleta și vă este sete. Pe Brezoianu nr. 9.


Și mai am la pachet o știre de interes național și internațional, poate nu ați aflat: România a câştigat recunoaşterea europeană – Indicaţie Geografică Protejată (IGP) pentru Plăcinta Dobrogeană, după aproape doi ani de ,,opoziţie hotărâtă şi susţinută” a vecinilor bulgari.

Poftă bună la explorat gusturile orașului!

Kohi Panduri, cafenea specialitate

credit foto: Kohi Panduri

__________________

Îți place ce ai citit? Like, Share, Comment și menționarea sursei sunt apreciate:)
Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!

__________________

Ce mai găsim bun prin oraș? Este o rubrică care a luat naștere anul trecut, în iunie 2022, când am început să scriu săptămânal pe canalele social media recomandări de locuri nou deschise sau care se pregăteau de lansare, evenimente, noutăți din meniuri și alte bunătăți din Bucureștiul gastronomic. Ca să nu se piardă prin cotloane de social media și să le găsești mai ușor, am adunat informațiile și pe blog, lună de lună. Când și când, mai adaug la pachet, și vești gustoase din țară.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Poftă de și mai multe bunătăți?
Uite câteva dintre edițiile anterioare (ai link spre fiecare articol):


Copyright – Textele, pozele și ideile prezentate pe acest blog, implicit informațiile din acest articol, pot fi reproduse doar cu menționarea sursei (marcați paragraful citat, nume blog + link blog).