Vorbe în bucate – De Corina, #2: Radu Dumitrescu, Adriana Sohodoleanu

Vorbe în bucate – De Corina, podcastul video, cu sare și piper, unde punem la foc mic subiecte din lumea gastronomiei, continuă cu episodul numărul doi, unde invitați sunt Radu Dumitrescu și Adriana Sohodoleanu.

Un episod cu povești colorate și plimbări gastronomice prin lumea largă dar și pe la noi: afli la ce restaurant din București găsești adevărații cârnați de Pleșcoi, întâmplări cu Moș Niță, cocoșul Gogu și țapul Michael, despre blaturi de tort vândute la metru, mersul la restaurant ca la spectacol, unde nu a mâncat Radu niciodată (probabil toți bucureștenii, da), care-i treba cu urzicile și burduful, destăinuiri la ceas de ultimă șampanie, grătarul lui Alep și Noua Bucătărie Românească și alte picanterii și gusturi fine.

:: Chef Radu Dumitrescu Bucătar autodidact, pe Radu Dumitrescu îl găsim azi în bucătăria Voila bistro (Chef și proprietar), dar mai gătește și vorbește despre vinuri și pe la Lovin’ Winebar & Bistro.
Pe scurt, un parcurs dinamic, plin de experiențe, având introducerea prin facultăți precum ASE și jurnalism, cu escală prin radio, apoi o slujbă în bancă dar și grădinar în Spania. Se laudă că a mers pe Camino și tocmai ce s-a întors de pe Fisherman’s Trail. Aflăm mai multe detaliii savuroase în video.

:: Adriana Sohodoleanu, doctor in sociologie, este gastronom. Cu un parcurs bogat, de la Facultatea de Drept, la Business Management și Marketing, până la coordonarea unei cofetării artizanale în București (Biscuit) și școala doctorală în cadrul Facultatății de Sociologie şi Asistenţă Socială Bucureşti. Momentan este lector la Fundatia Calea Victoriei și o găsiți online pe biscuit.ro. Alături de Cosmin Dragomir și-a adus contribuția la publicarea cărții ,,Dulce Românie”,  în calitate de co-autor – curator rețetar istoric.
La ianuarie 2024 a lansat propria carte ,,Ce e nou în Noua Bucătărie Românească”.

 

Avem și un concurs: Nu puteam rata ocazia lansării cărții Adrianei, de acum câteva zile. Cine lasă un comentariu pe YouTube la episodul 2 și spune ce i-a plăcut, ce a aflat din acest video sau ce i-ar plăcea să afle pe viitor din podcast, poate câștiga, prin tragere la sorți, una dintre cele două cărți cu autograful autoarei. Scrie un comentariu până pe 15 februarie 2024 (inclusiv), iar pe 16 februarie 2024 anunț pe YouTube câștigătorii.

 

Videocastul Vorbe în bucate – de Corina este un loc unde ne împrietenim pe îndelete cu gastronomia și o înțelegem mai bine. Prilej de cunoscut oameni din cei faini și fapte frumoase, din cele care contează. Invitații sunt atât profesioniști din lumea gastronomiei (Chefs, mici producători, oameni care scriu despre mâncare etc.) cât și pasionați de gusturi, care vin din alte domenii.

O discuție musai asezonată cu zâmbete și voie bună, informații mai noi sau mai vechi dar utile, plus o doză concentrată de inspirație.
Garantez dialog de bun gust, poate avem noroc și de câteva destăinuiri, dar, cu siguranță o să fie cu poftă strașnică de gusturi, arome, texturi, culori și muuuulte povești.

Să nu mai lungim vorba, să fie cu poftă bună de gusturi și oameni faini!

 

 

>>> Vă invit să vă abonați la canalul Youtube, unde puteți urmăriți și celelalte episoade.

Primul episod al podcastului Vorbe în bucate, cu Chef Adi Hădean și Cosmin Dragomir îl vedeți aici.

>>> Pentru doritori există și varianta audio – puteți asculta noul episod al podcastului și pe Spotify sau iTunes.