Vorbe în bucate – De Corina, #3: Teo & Chef Mihai Toader

Vorbe în bucate – De Corina, podcastul video cu sare și piper unde punem la foc mic subiecte din lumea gastronomiei, continuă poveștile cu episodul al treilea, alături de invitații: Teo (Claudiu Teohari) și Chef Mihai Toader (restaurant Soro Lume).

Am vorbit multe și mărunte, printre altele și despe ce e românesc, despre porțiile mari, meniuri scurte și muzica din restaurantele de pe la noi, despre balmoș și înturnat în ușa stânii, cârnații virșli, rachiul de Prahova și pălincile secuiești, despre restaurante din Țara Bascilor dar și din Suceava, ehee și despre meniul de nuntă și care e treaba cu porțiile mici & multe din fine dining.

:: Teo (Claudiu Teohari) îl știți din lumea stand-up comedy, botezat de unii și ,,părintele stand-up-ului din România’’. Ce nu știți poate, este că e mare căutător de gusturi în bucate, dar și degustător de whiskey și alte licori, eu îi zic și Mare Mesean în rang de Cavaler, dar mai bine ascultați, nu mă credeți pe cuvânt. Și poate nici asta nu știți, Teo este și co-proprietar de restaurant.

:: Mihai Toader este Chef ṣi co-proprietar al restaurantului neo-românesc Soro Lume din București, unde gătește mâncarea la foc de lemne (folosind tehnici românești vechi de gătit), dar farfuriile arată de fine dining.

Câțiva ani a mers prin România și a cules și studiat rețete vechi și tehnici de gătit prin sate, într-un studiu de cercetare pe teren, un proiect (numit Fragmente) care sondează regionalul și microregionalul. Mihai continuă și astăzi cercetarea pe teren, într-o altă dinamică. Profesor la școli de bucătărie & oferă consultanță în horeca.

Vă invit și la comentarii (aici sau pe YouTube): să scrieți ce ați aflat nou, ce subiect v-a plăcut și care nu și primesc și sugestii de subiecte pentru viitoare discuții.

 

Videocastul sau podcastul video Vorbe în bucate – de Corina este un loc unde ne împrietenim pe îndelete cu gastronomia și încercăm să o înțelegem mai bine. Prilej de cunoscut oameni care vin cu inspirație și fapte faine, din cele care contează. Invitații sunt atât profesioniști din lumea gastronomiei (Chefs, mici producători, oameni care scriu despre mâncare etc.) cât și pasionați de gusturi, care vin din alte domenii.

O discuție musai asezonată cu zâmbete și voie bună, informații mai noi sau mai vechi dar utile, plus o doză concentrată de inspirație.
Garantez dialog de bun gust, poate avem noroc și de câteva destăinuiri, dar, cu siguranță cu poftă strașnică de gusturi, arome, texturi, culori și muuuulte povești.

Să nu mai lungim vorba, să fie cu poftă bună de gusturi și oameni faini!

 

>>> Vă invit să vă abonați la canalul meu Youtube, unde puteți urmăriți și celelalte episoade.

  • Episod 1 al podcastului Vorbe în bucate, cu Chef Adi Hădean și Cosmin Dragomir îl vedeți aici.
  • Episodul 2 – Vorbe în bucate cu Chef Radu Dumitrescu și Adriana Sohodoleanu aici pe YouTube.

>>> Pentru doritori, puteți asculta podcastul și în varianta audio pe Spotify sau iTunes.