Interviu video Radu Ionescu – Kaiamo. Gusturi cu povești.

Radu C.M. Ionescu este Head Chef și proprietar al restaurantului fine dining Kaiamo din București – deschis pe 9 septembrie 2018. Este absolvent Le Cordon Bleu Londra unde a obținut Grand Diplôme de Cuisine et Pâtisserie și Diploma in Culinary Management. Restaurantul Kaiamo se poziționează ,,Experimental Romanian Cuisine’’ și face parte din Noua Bucătărie Românească.

Kaiamo se află în selecția internațională 50 Best Discovery, parte din The World’s 50 Best Restaurants – unde sunt menționate 5 restaurante din România. Ghidul franțuzesc La Liste (agregator de informații din ghiduri, publicații și reviews) include Kaiamo la categoria “Outstanding Cuisine”; sunt peste 30 restaurante din București în lista extinsă, dincolo de topul celor mai bune 1000 de restaurante din lume.

Chef Radu Ionescu a primit titlul Great Chefs of Tomorrow 2019 – oferit de Gault&Millau România, singurul ghid internațional de gastronomie prezent în țara noastră.

Interviul video, click aici:

Câteva dintre subiectele discutate cu Radu Ionescu
Ce înseamnă să deschizi un restaurant, ce implică, de fapt, meseria de bucătar, despre solidaritatea de breaslă în timpul pandemiei, de la nume de producători locali la recomandări de restaurante, de înseamnă fine dining, despre risipa alimentară, mentori și inspirație, cu ce se îmbracă și ce mănâncă un bucătar, ce reprezintă premiile, cum creștem cultura gastronomică locală etc.
În descriere video YouTube găsiți întrebările și timingul aferent.

__________________

:: Interviurile video ,,Gusturi cu povești” reprezintă un demers De-Corina blog – discuții pe îndelete, la foc mic, cu Chefs din gastronomia românească care propun concepte creative, de bun gust. ::
Auzim deseori despre Noua Bucătărie Românească dar nu știm clar ce reprezintă și cine face parte. ,,Gusturi cu povești” ne face cunoștință cu oamenii care stau în spatele acestor restaurante – cu povești despre mâncare și despre cei care gătesc, cu principii și valori în farfurie. Intrăm în culise, în bucătăriile lor și îi vedem la treabă, aflăm și cu ce se încalță dar și ce îi motivează, chiar dacă unii sunt mai vorbăreți, alții mai puțin. Sunt o mână de oameni pasionați și dedicați artei gastronomice și totodată foarte perseverenți în munca lor. Haideți să aflăm povești inspiraționale cu gust, despre gust!

– – – – – – – – – – –
Am mai scris despre Kaiamo:
click aici: Restaurant Kaiamo București, cu parizerul pe ziar.
sau aici: Festival Enescu by Kaiamo. Fine dining în 7 acte.
or aici: 7 restaurante deschise la sfârșitul lui 2018 în București