Meniu de București – martie 2024 (17)

Ce e nou prin Bucureștiul gastronomic, citiți în Meniu de București. Iată care sunt noutățile din luna martie: arome nepaleze, dar și italiene, cafea și vin în loc frumos și câteva extinderi de locuri, dar și altele, să începem!

1. La Salumeria Cucina

Deschis în luna martie, La Salumeria Cucina (nu confundați cu fratele său, La Salumeria Bucharest) înseamnă magazin cu produse italiene, dar și câteva locuri unde poți sta să iei masa (printre rafturile cu bunătăți), între orele 12:00 – 23:00.

Adresă: str. Popa Petre nr. 5.

 

2. MoMo Bucharest – restaurant nepalez

Deschis pe 1 martie în Floreasca, restaurantul alătură mâncăruri nepaleze de cocktailuri urbane/ Prosecco/ wines etc. Bucătăria e coordonată de cineva din Nepal. 

Design-ul locului e minimalist modern (o zonă premium, stlizată de tușa unui designer), diferit de celelalte cinci restaurante nepaleze din București cărora le-am trecut pragul (locuri simple/ mai sărăcăcioase sau modeste, în ton cu, cultura de unde provin).

Intrarea Tudor Ștefan 25.

Momo Bu

Credit foto: Momo Bucharest

3. French Revolution – Rosetti

Din 15 martie 2024, găsiți celebrele eclere și pe str. Tudor Arghezi 4.

Să le urăm și la mulți ani, în aprilie French Revolution împlinește zece ani!

 

4.  Velocità Rosetti

Momentan, nu au comunicat oficial pe canalele lor, dar am aflat ,,pe surse’’ că Velocità pregătește să deschidă curând un nou loc, tot în zona Rosetti.

Stați pe-aproape!

 

credit foto: French Revolution

 

5. Frescoloco #3

Panini de la Frescoloco ajunge la sfârșitul lunii aprilie 2024 în cea de-a treia lor locație, pe bd. Unirii 65.

 

6. Sip coffee and wine

Loc cu vibe modern, cafea Origo, patiserie și băuturi, aflat într-o clădire monument istoric restaurată.

Calea Moșilor 116 -122.

 

7. Matinee bistro

Încă un loc nou în Floreasca se pregătește să deschidă porțile.

Promite ,,fresh, gourmet mornings’’ & ,,smoothie love & homemade comfort’’

Calea Floreasca 111 -113.

SIP Coffee & Wine

credit foto: Sip Coffee & Wine

Așa cum mă știți, încurajez consumul produselor din anotimpul în care ne aflăm și scriu mai jos câteva ingrediente de sezon recomandate de un Chef – căutați-le prin meniuri!

Leurdă, Lăstari de hamei, Ciuperci de pădure (Ochiul caprei, Zbârciogi), Lobodă, Urzici, Ștevie, Ridichi, Spanac, Salată, Ceapă&usturoi verde, Flori comestibile (Toporași, Mierea ursului, Ciuboțica cucului), Vinarița, Frunze fragede de păpădie, Susai etc.

Mulțumesc pentru detalii, Chef Mădălina Roman, proiect Gourmet Bikers!

 

Mulțumesc că ai trecut pe aici!

Îți place ce ai citit? Like/ Share/ Comment și menționarea sursei sunt apreciate 🙂

Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!

Veștile din gastronomie le găsești întâi pe social media (Facebook și Instagram) iar la sfârșitul lunii într-un articol pe acest blog.

Această rubrică nu este sponsorizată de niciun brand, este o listă curatoriată De Corina blog.

 

____Meniu de București  (botezat și – Ce mai găsim bun prin oraș?) este o rubrică pe care am început-o în luna mai 2021 și care a purtat diverse forme și frecvențe, fie articole ample, fie forme pe scurt în social media etc. Sub o formă sau alta, am păstrat pulsul locurilor noi din gastronomia bucureșteană, vești pe care le-am  împărtășit cu voi. Bineînțeles, așa cum bine știți, informațiile sunt curatoriate, nu scriu despre toate locurile noi din oraș.

Ai poftă de și mai multe bunătăți? Uite două ediții anterioare, iar restul le descoperi pe site (Papile răzgâiate – Articole):