Meniu de București – aprilie 2025 (23)

Cauți locuri noi în București? Vin cu informații proaspete despre restaurante, bistrouri, cafenele, ba chiar am aflat că o să avem în oraș cel mai mare food hall din Europa de Est, știai?

Să începem, o nouă ediție Meniu de Bucureștio listă de noutăți din ,,orașul gustos”, curatoriată #DeCorina.

credit foto: La Georgia

1. La Georgia – restaurant georgian

La începutul anului s-a deschis, în cartier Dristor, al doilea restaurant georgian (din informațiile mele) in București.
Pe site găsiți și meniul (click pe numele restaurantului și ajungi pe website).

str. Râmnicu Vâlcea nr. 8

Despre primul restaurant georgian deschis în oraș citiți aici (am scris și ce înseamnă tradiționalele hincali, haciapuri etc.): Taverna Georgia cea-cu-gust-bun, primul restaurant georgian din București

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SANKÏ (@sanki.ramenbar)

2. SANKI – ramen bar

Începând cu 1 aprilie 2025, variantele de ramen de la Sanki le găsiți pe Calea Victoriei (reper, sunt lângă The Saint). Au și ramen vegetarian.
Până acum, Sanki a fost găzduit de Ou, pe Berthelot.

Programul anunțat: luni-vineri de la 18:00, iar în weekend de la 12:00.
Au și terasă și o listă de cocktailuri.

Calea Victoriei 139

 

credit foto: Grădina Povernei

3. Grădina Povernei

Deschis în martie 2025, restaurantul a devenit repede o atracție instagramabilă.
Situat într-o clădire veche cu plafon înalt, o casă art nouveau, locul are patru încăperi și fiecare reprezintă un anotimp. Au păstrat și sobele vechi frumoase și le-au integrat în noua poveste.
Au deschis de curând terasa, o grădină generoasă.
Designul interior este semnat de arhitecta Adela Pârvu.

Sperăm că și mâncarea se va ridica la nivelul designului.
Meniul e internațional, cu pasta, pizza, grill, salate etc., îl găsiți pe site (link mai sus, la numele restaurantului)
str. Povernei 22

 

4. Buoni e Bravi – extindere

Din 4 aprilie 2025, Buoni e Bravi are un nou loc, la Piața Sfântul Ștefan.
Cu alte cuvinte, s-a extins, pe lângă cel din Piața Rosetti, acum o nouă locație.
Alături de cunoscuta lor pizza Romana la tavă, au și un meniu de mâncare și un cocktail bar.
Plus curte cu terasă.

Piața Sfântul Ștefan 6

 

5. Tart

De curând, a apărut un nou loc cu deserturi pe Calea Victoriei.
Din ce se vede în fotografii, nu sunt tarte clasice cu aluat fraged,  rămâne să descoperim.

Calea Victoriei 134. Kids & pet friendly

info via Cătălin FoodInRo

credit foto: Matera

6. MATERA Urban Coffee Trip

Nu putea să nu fie și o cafenea în listă.
Săptămâna trecută s-a deschis o nouă cafenea de specialitate la Aviatorilor, aproape de Zelateria.

Aviatorilor 57, Piața Charles de Gaulle

 

7. Marketta Food Hall

Din toamna anului 2025 se deschide un food hall la One United Properties, pe Calea Floreasca 151, în fosta fabrică Ford.

Vor fi peste 40 restaurante, plus un loc de joacă copii, spații co-working, dar și un teatru etc. Abia aștept să vedem ce o să fie!

 

Poftă bună la explorat gusturile orașului!⭐

credit foto: Marketta – simulare, cum va arăta

 

Ca de obicei, în loc de încheiere, încurajez consumul produselor locale de sezon – las aici și câteva ingrediente de sezon pentru inspirație, din aprilie-mai, caută-le în meniuri!

Sparanghel, Spanac, Ștevie, Hulubițe (aka ciuperci, fam. Russulaceae, zise și vineciori, pânicele, oițe), Varză dulce, Dovlecei, Usturoi de căpățână, Capere de leurdă, Corcodușe, Flori de soc, Flori de salcâm.

 

Mulțumesc pentru detalii, Marius Tudosiei, proprietar Băcănia veche + Băcănia veche delicatese și grădină și fondator Asociația Lanțului Alimentar Scurt.

credit foto: Grădina Povernei

EXTRA INFO, bonus (un fel de desert de final):

Pentru că aflu multe informații de pe teren, dar și din online, vă mai las câteva detalii, bonus la acest număr Meniu de București. Informațiile nu se regăsesc în social media, ci doar aici, în articol:

Concept nou: Chef Alexandru Dumitru (desemnat Chef of the Year 2019 – Gault&Millau România) a lansat un nou proiect, Studio6, care este un studio de educație și creație culinară românească.
În acest loc Alexandru Dumitru organizează sesiuni de gătit atât pentru începători, cât și pentru avansați (ex: Atelier de gătit cu ce avem în frigider, Atelier cu ciuperci de pădure, Curs de gătit de o zi etc.). Spațiul poate fi transformat și pentru zona corporate – cu workshopuri, întâlniri de business etc.

– Redeschidere: În luna aprilie 2025, s-a redeschis Bogdania, bistroul-bragagerie de pe str. Olari nr. 20 din București.

De aflat: Pe lista câștigătorilor competiției internaționale The Worlds 100 Best Coffee Shops 2025 se află și o cafenea din București, pe locul 46, felicitări,BOB Coffee Lab! Lista întreagă o puteți vedea aici.

De ascultat: Am ascultat recent un interviu la Radio România Cultural despre ,,Cum arătau mesele de Paști acasă la Sanda Marin’’ o discuție cu Irina Patrulius, fina Sandei Marin – autoarea celebrei cărți de bucate din comunism, ascultați aici. 

De citit: În aprilie 2025, National Geographic a scris despre Bucureștiului gastronomic Why Bucharest is Europe’s next great food destination, un articol semnat de Renata Haidle. Și nu este acel tip de articol unde sunt citate clasicele Carul cu bere etc, ci sunt menționate alte nume.

 

Mulțumesc că ai trecut pe aici!

Ai aflat ceva nou? Like, Share, Comment și menționarea sursei sunt apreciate 🙂

Aici a muncit un om, nu AI.

Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!

Veștile din gastronomie le găsești întâi pe social media (Facebookși Instagram) iar la sfârșitul lunii într-un articol aici pe site.

Această rubrică nu este sponsorizată de niciun brand, este o listă curatoriată De Corina Blog.

 

Meniu de București  este o rubrică pe care am început-o în luna mai 2021 și care a purtat diverse forme și frecvențe, fie articole ample, fie variate concentrate etc. Sub o formă sau alta, am păstrat pulsul locurilor noi din gastronomia bucureșteană, vești pe care le-am împărtășit cu voi. Așa cum bine știți, informațiile sunt curatoriate, nu scriu despre toate locurile noi din oraș.

Ai poftă de și mai multe bunătăți? Uite câteva ediții, iar restul le descoperi pe site (Papile răzgâiate – Articole):