Meniu de București – august 2024 (19)

Meniu de București – De Corina (sau noutățile de pe scena gastronomiei bucureștene) aduce veștile dintr-un august de foc!

Hai să vedem ce locurile noi și ce extinderi am găsit în oraș – restaurante, bistrouri, cafenele etc.!

 

1. Gluten Glory – brutărie artizanală

În Domenii, pe str. Copilului 20A (lângă restaurant Kunnai) s-a deschis o brutărie și patiserie artizanală.

Este kids & pet friendly.

O parte dintre produse lor sunt și la Zissou Obor.

 

2. Loom68 – Coffee Shop & Cocktail Bar

Pe 5 august 2024 s-a deschis pe bd. Unirii 68 (zona Zepter) o cafenea de specialitate și cocktail bar.

Atențiune națiune cu blănoși: loc pet friendly.

All about design: Oblic Studio Design.

credit foto: Gluten Glory

3. Bosco – Gourmet Nest

Am tras cu ochiul pe site și am văzut că Executive Chef și Head Chef vin din Estonia și au lucrat în restaurante renumite.

Meniul se concentrează pe fructe de mare și pește de import și dish-uri de inspirație nordică.

Au variante de meniu tasting, dar și a la carte (meniul e pe site, click pe numele restaurantului scris în titlu și ajungi pe site-ul lor).

Ei spun că nu sunt fine dining. 

Adresa (zona de nord a Bucureștiului): Nicolae Caramfil 2C.

 

4.  Raionul de Pește – Pipera

Raionul de Pește a deschis un loc și în Pipera, pe Erou Iancu Nicolae 29.

Ca și în celelalte locuri, este restaurant plus pescărie.

Aici au și o zonă de fructe și legume exotice (importate din Franța).

credit foto: Loom68 Coffeeshop

Avem în listă și 2 locuri care stau să se deschidă:

5.  UVA Wine & Gastro Bar 

UVA Wine & Gastro Bar (fratele lui UVA Wine Shop & Bar de pe str. Constantin Mille) se va deschide curând la One Floreasca City, pe Calea Floreasca 159-165.

 

6. SAHAR | Coffee & Social Space

Își pregătește intrarea în cartierul Cotroceni o nouă cafenea de specialitate + drinks + fresh bites.

Foarte curând, #Sahar

SAHAR | Coffee & Social Space

credit foto: SAHAR | Coffee & Social Space

Ca de obicei, las și câteva ingrediente de #sezon pentru inspirație, de început de septembrie, caută-le în meniuri!

ardei kapia, vinete, prune, piersici de vie, hribe,

castane, alune de pădure, nuci.

Mulțumesc pentru detalii, Horia Simon, Chef & co-owner Gura Satului Cluj-Napoca și Clubul Gastronomic Transilvan.

 

Mulțumesc că ai trecut pe aici!

Îți place ce ai citit? Like/ Share/ Comment și menționarea sursei sunt apreciate 🙂

Dacă ai un prieten gurmand, dă mai departe, să sporim bucuria!

Veștile din gastronomie le găsești întâi pe social media (Facebookși Instagram) iar la sfârșitul lunii într-un articol aici pe acest site.

Această rubrică nu este sponsorizată de niciun brand, este o listă curatoriată De Corina blog.

 

Adaug la pachet și două titluri de cărți din lumea gustului:

– Cartea „Ştiinţă cu sare şi piper. Chimia pe care nu o înveţi la şcoală” lansată la Bookfest, o găsiți și în librării. Profesorul universitar Dr. Dan C. Vodnar inclus în „top 2% oameni de știință din lume”, bine cunoscut în lumea online, ne împărtășește din culisele științelor exacte și legătura acestora cu mâncarea și prin intermediul cărții sale.

– Pe 10 septembrie 2024 la Cărturești Modul se lansează cartea ,,Imperfect. Cum îmbunătățești relația cu mâncarea și risipa” de Ruxandra Gavrilescu (Amuse Bouche). Volumul conține un capitol cu sfaturi de organizare – eficientizare – depozitare – reutilizare, altul despre cum să conservi și să prelungești viața alimentelor, iar al treilea capitol include 45 de rețete antirisipă (semnate de unii dintre cei mai apreciați Chefs din țara noastră, printre aceștia și Oana Coantă, Mihai Toader, Andrei Chelaru, Mădălina Roman, Vlad Pădurescu etc.)
Mă număr printre privilegiații care au primit cartea cu autograf înainte de lansarea oficială împreună cu o mostră dintr-o rețetă prezentată în volum, mulțumesc!

– – – – – – – – – –

Meniu de București  (anul trecut am scris sub titlul – Ce mai găsim bun prin oraș?) este o rubrică pe care am început-o în luna mai 2021 și care a purtat diverse forme și frecvențe, fie articole ample, fie variate concentrate etc. Sub o formă sau alta, am păstrat pulsul locurilor noi din gastronomia bucureșteană, vești pe care le-am împărtășit cu comunitatea. Așa cum  știți, informațiile sunt curatoriate, nu scriu despre toate locurile noi din oraș.

Ai poftă de și mai multe bunătăți? Uite câteva ediții, iar restul le descoperi pe site (Papile răzgâiate – Articole):